Coronamaatregelen voor thuiswedstrijden BBC Houtem

  • Toeschouwers in De Fabriek:

Er mogen op elk terrein 50 supporters aanwezig zijn. 
Zij moeten steeds een mondmasker dragen en afstand bewaren van mensen die niet tot de persoonlijke bubbel behoren. 
De supporters moeten zich bij aankomst steeds registreren. Deze registratie wordt dan 2 weken bijgehouden door de club.
We vragen aan alle toeschouwers om de looplijnen steeds te volgen. Deze staan aangeduid op de grond in de verschillende zalen.
Om ons thuispubliek de kans te geven onze wedstrijden te volgen laten we 20 bezoekende supporters toe per wedstrijd.

 

  • Spelers/speelsters

De kleedkamers zijn niet beschikbaar voor aanvang van de wedstrijd.
Er kan geen briefing gedaan worden in de kleedkamer.
Spelers komen in wedstrijdkledij naar de sporthal (de sportschoenen worden pas in de zaal aangetrokken om de sportvloer niet te beschadigen).

Jeugdwedstrijden: de kleedkamers kunnen ook na de wedstrijd niet gebruikt worden, er kan bijgevolg niet gedoucht worden.

Seniorwedstrijden: na de wedstrijd kan wel gedoucht worden met een max van 30 minuten. De speler die als laatste de kleedkamer verlaat verwittigt de zaalwachter zodat die de kleedkamer kan ontsmetten.


Sedert vorig seizoen zijn geen petflessen meer toegelaten in sporthal De Fabriek. Iedereen brengt eigen drinkbus mee. Deze kan wel opnieuw gevuld worden aan de drinkfontein in de inkom. STEEDS de handen ontsmetten vooraleer dit te doen! Spelers, coachen en scheidsrechters (+12 jaar) dragen voor en na de wedstrijd ook steeds een mondmasker. Vanaf de opwarming mogen ze dit in een plastiek zakje in hun sportzak steken. De mensen van de wedstrijdtafel moeten steeds hun masker dragen

Spelers, coachen, scheidsrechters en tafelofficials vermijden voor en na de match onnodig fysiek contact. De gebruikelijke handshakes mogen dus niet. Geef in plaats daarvan bijvoorbeeld een applaus voor hen. Na de match is het de taak van de spelers/coachen om de zaal terug klaar te zetten voor de volgende wedstrijd. Dit wil zeggen dat ze alles ontsmetten (ballen, wedstrijdtafel, stoelen en banken) en het afval opruimen. Daarna verlaat iedereen zo snel mogelijk de zaal zodat deze klaar is voor de mogelijke volgende wedstrijd.

 

  • Cafetaria

Onze cafetaria is open. Volg daar de maatregelen die gelden in horeca: registreer je op de voorziene documenten.
Ga zitten, je wordt bediend. Aangezien de uitbating door vrijwilligers gebeurt: graag wat geduld.

De andere maatregelen en looprichtingen zijn geafficheerd in de sporthallen. Gelieve deze aandachtig te lezen en op te volgen. Wij hopen dat u begrip kan opbrengen voor deze maatregelen. Ze zijn in het kader van de preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus echt noodzakelijk. Alvast bedankt om samen met ons deze wedstrijden op een veilige manier te laten verlopen.